Polityka prywatności

Polityka prywatności i wykorzystywania plików cookies

Celem zapewnienia najwyższej jakości usług, wykorzystujemy informacje przechowywane w Twojej przeglądarce
internetowej

 

Polityka Prywatności i Cookies 

Niniejsza Polityka Prywatności opisuje sposób, w jaki Stowarzyszenie Bianconeri Football Academy z siedzibą we Wrocławiu, Al. Ignacego Jana Paderewskiego 35, NIP: 8971864807, (dalej
zwana „Stowarzyszeniem”), gromadzi, przechowuje i wykorzystuje informacje o
użytkownikach odwiedzających jej domeny.

Ochrona prywatności

Jako Stowarzyszenie kładziemy nacisk na poszanowanie prywatności użytkowników
odwiedzających nasze serwisy.

Staramy się nie identyfikować naszych użytkowników, a zbierane w
dziennikach logów dane wykorzystywane są wyłącznie do administrowania serwisem.
Oświadczamy również, że wyłącznym administratorem danych, w tym danych
osobowych w serwisach Stowarzyszenia, jest Stowarzyszenie Bianconeri Football Academy, z siedzibą
we Wrocławiu, Al. Ignacego Jana Paderewskiego 35, NIP: 8971864807.

 Kontakt z nami

Jeśli masz pytania lub skargi związane ze świadczonymi przez nas usługami,
skontaktuj się z nami: naf@naf.org.pl.

Jeśli masz pytania odnośnie przetwarzania przez nas Twoich danych, Polityki
Prywatności, a także jeżeli chcesz wycofać swoją zgodę na przetwarzanie danych
osobowych – pisz na adres: naf@naf.org.pl.

W powyższych sprawach możesz się kontaktować z nami również drogą pocztową
na adres:
Stowarzyszenie Bianconeri Football Academy z siedzibą we Wrocławiu, Al. Ignacego Jana Paderewskiego 35, NIP:
8971864807, tel.: +48 71 877 75 15.

 W jakim celu przetwarzamy dane

Podobnie jak większość serwisów WWW, przechowujemy zapytania HTTP kierowane
do naszego serwera. Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL.

Nie łączymy powyższych danych z konkretnymi osobami przeglądającymi stronę
WWW. Pliki z logami mogą być analizowane m.in. w celu określenia częstotliwości
odwiedzin konkretnych serwisów oraz znalezienia i identyfikacji potencjalnych
błędów.

Dane osobowe uzyskiwane są jedynie, gdy użytkownik udostępni je w trakcie
rejestracji, przesyłając pocztą elektroniczną, wypełniając formularz, składając
zamówienia na produkty lub usługi, w zapytaniach kierowanych do Stowarzyszenia oraz w
podobnych sytuacjach, w których użytkownik zdecydował się przekazać takie
informacje Stowarzyszenia jak np. zgoda na przesyłanie informacji marketingowych w
formie newsletteru.

 Pliki Cookies

W ściśle określonym zakresie możemy zbierać dane osobowe automatycznie za
pośrednictwem plików Cookies. Są to małe pliki tekstowe zapisywane w
urządzeniach użytkownika w czasie przeglądania przez niego serwisów
internetowych. Pliki te służą m.in. do korzystania z różnych funkcji
przewidzianych na danej stronie internetowej lub potwierdzenia, że dany
użytkownik widział określone treści z danej witryny internetowej. Wśród plików
Cookies wyróżnić możne te, które są niezbędne do działania serwisów Stowarzyszenia.
Należące do tej kategorii pliki Cookies wykorzystywane są, aby zapewnić:

  • utrzymanie sesji użytkownika;
  • zapisanie stanu sesji użytkownika;
  • umożliwienie autoryzacji z wykorzystaniem Serwisu logowania;
  • monitoring dostępności usług.
  •  

Kolejną kategorią plików Cookies są pliki ułatwiające korzystanie z
serwisów. Są one wykorzystywane, aby umożliwić:

  • przywrócenie ostatnio odwiedzanego widoku przy następnym zalogowaniu do produktu;
  • zapamiętanie wyboru użytkownika w kwestii zaprzestania wyświetlania wybranego komunikatu lub wyświetlenia go określoną liczbę razy;
  • przywrócenie sesji użytkownika;
  • sprawdzenie czy zapis do plików Cookies funkcjonuje prawidłowo;
  • dopasowanie zawartości produktów do preferencji użytkowników;
  • wyświetlenie ostatnio wybranego parametru sortowania.
  •  

Na naszych stronach mogą znaleźć się wtyczki i funkcjonalności podmiotów
trzecich, które posiadają własne Polityki prywatności i zasady przetwarzania
danych osobowych. Funkcjonalności te wykorzystywane są w celu:

  • monitorowania ruchu na naszych stronach WWW;
  • zbierania statystyk pozwalających zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy korzystają z naszych serwisów i umożliwiają nam dopasowywanie naszych serwisów i produktów do potrzeb odwiedzających osób;
  • wykorzystanie narzędzia do komunikacji;
  • integracji z portalami społecznościowymi;
  • realizacji płatności internetowych.

Mechanizmy, które będziesz mógł spotkać na
naszych stronach, to:

  • TikTok (więcej informacji na stroni: tiktok.com);
  • Linkedin (więcej na stronie: linkedin.com);

Pliki Cookies stosowane w serwisach Stowarzyszenie nie przechowują żadnych danych
osobowych zebranych od użytkowników.

Poziom ochrony przed Cookies ustawia się w każdej przeglądarce, aż do
całkowitego blokowania plików Cookies. Jak w poszczególnych przeglądarkach
zmienić ustawienia dotyczące plików cookies możesz dowiedzieć się na tej
stronie 
http://jakwylaczyccookie.pl/jak-wylaczyc-pliki-cookies/. Zwiększa to poziom bezpieczeństwa i ochrony
danych, ale może także uniemożliwiać lub utrudniać korzystanie z niektórych
funkcji strony.

Ustawienia przeglądarki Twojego urządzenia pozwalające na zapisywanie
plików oznaczają, że wyrażasz zgodę, aby pliki te zapisywane były na Twoim
urządzeniu.

Komu przekazujemy Twoje dane?

Odbiorcą Twoich danych osobowych mogą być podwykonawcy Stowarzyszenia w zakresie
świadczonych przez nich usług, w tym informatycznych, zgodnie z podpisanymi
umowami. Nie mają oni prawa korzystać z Twoich danych w swoich celach.

Gdy dane użytkownika przekazywane są odbiorcom danych, aby zrealizować
usługę czy dostarczyć produkt lub w innych celach, do których zostało udzielone
przez użytkownika upoważnienie, używa się takich środków technicznych i
organizacyjnych, które zapewniają absolutny rygor przestrzegania odpowiednich
przepisów prawa dotyczących bezpieczeństwa danych.

Twoje dane pozostają u nas. Przechowujemy je w specjalnych jednostkach
przetwarzania danych bądź na serwerach firm działających w naszym imieniu i
odpowiedzialnych przed nami. Fundacja nie udostępnia danych osobowych
użytkownika odbiorcom danych w sposób niezgodny z prawem.

Twoje dane nie są przez nas przekazywane do innych państw ani organizacji
międzynarodowych.

 Jak długo przetwarzamy Twoje dane?

Długość przetwarzania Twoich danych jest uzależniona od tego w jakim celu
je nam przekazałeś. Czasy te określamy w naszych klauzulach informacyjnych,
które umieszczamy przy okazji zbierania danych. Logi będą przez nas
przechowywane są przez czas nieokreślony i wspierać będą administrowanie
serwisem m.in. poprzez generowanie statystyk. Ich zawartość będzie ujawniana
wyłącznie osobom upoważnionym do administrowania serwerem.

Stowarzyszenie dołoży należytej staranności w celu odpowiedniego zabezpieczenia
przekazanych danych osobowych, a w szczególności przed ich udostępnieniem
osobom nieupoważnionym.

 Twoje prawa

Posiadasz prawo dostępu do treści swoich danych, oraz prawo ich
sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia
danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym
momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, jeśli dane przetwarzane
były na podstawie zgody, w przeciwnym razie zakończenie przetwarzania
realizowane będzie realizowane na podstawie innych przepisów.

Masz prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego (Urzędu Ochrony Danych
Osobowych) gdy uznasz, iż przetwarzanie Twoich danych osobowych narusza
przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia
2016 r.

 Czy podanie danych jest obowiązkowe?

Podanie danych jest dobrowolne, jednak musisz pamiętać, że w wielu
przypadkach nie będziemy mogli świadczyć Ci określonych usług, jeśli nie podasz
nam potrzebnych do tego danych. Podanie określonego zestawu danych jest na
przykład niezbędne do wysyłki newsletteru czy zapisania się do otrzymania bloga.

 Przetwarzanie zautomatyzowane i profilowanie

Twoje dane (w postaci plików cookie) pozwalają nam dotrzeć do Ciebie ze
spersonalizowaną informacją związaną z działalnością Stowarzyszenia oraz organizowanymi
wydarzeniami, natomiast niektóre Twoje dane są automatycznie przetwarzane w
trakcie realizowania płatności (status, id transakcji, hash karty) oraz przy
zamówieniach (status, data).

 Zawartość strony

Wszelkie treści oraz zdjęcia, grafiki, schematy, wykresy itp. zamieszczone
na stronie oraz przesyłane w formie newsletteru stanowią przedmiot praw
Stowarzyszenia, oraz podlegają ochronie prawami autorskimi i własności
intelektualnej.

Prosimy o niekopiowanie, nierozpowszechnianie, niepublikowanie i
nieprzetwarzanie zawartości strony w części oraz w całości. Na wykorzystywanie
treści oraz pozostałych materiałów musicie uzyskać naszą pisemną zgodę.

 Odnośniki do innych stron

Polityka Prywatności ma zastosowanie wyłącznie do stron internetowych
należących do Stowarzyszenia. Serwisy internetowe Stowarzyszenia mogą zawierać odnośniki do
innych stron WWW. Nie możemy zagwarantować wysokich standardów dotyczących
prywatności na innych stronach internetowych, do których zamieszczamy linki,
ani nie przyjmujemy na siebie odpowiedzialności za zawartość innych stron
internetowych, a Polityka Prywatności nie ma zastosowania do żadnych stron, do
których linki zamieszczamy.

Sugerujemy, by po przejściu na inne strony, zapoznać się z polityką
prywatności dotyczącymi tych stron.

 Zmiany

W przypadku zmiany Polityki Prywatności, wprowadzone zostaną do niej
odpowiednie modyfikacje.